reserveer hier

      

 

 

 

     

        

 

 

 

 

Achtergrond project

Logo Sied
 
De SIED heeft in zijn doelstellingen naast behoud en hergebruik van industriële voortbrengselen, machines en gebouwen ook het bestuderen van de Deventer industriële geschiedenis staan. De SIED doet onder andere door het organiseren van tentoonstellingen, lezingen en conferenties en door het publiceren van boeken. In 2015 werd onder andere het boek Deventer Industriespoor (1925-2003) uitgebracht.
 
Perron2x
 
Project Station Deventer Boek

Het project Station Deventer is enkele jaren geleden van start gegaan binnen de werkgroep Geschiedenis van de SIED. Doelstelling van dit project is het uitvoeren van een onderzoek naar de geschiedenis van het station met als resultaat een boek. Het gaat om een niet-commerciële uitgave. Dat betekent dat het boek door vrijwilligers is samengesteld. De enige kosten die gemaakt worden, zijn de kosten voor de druk van het boek, auteursrechten en onderzoekskosten. Hierdoor kon deze luxe uitgave betaalbaar blijven (29,95 euro).

Perron5x

Projectgroep

De projectgroep Station Deventer Boek bestaat uit een aantal professionals die elk vanuit hun eigen invalshoek het project ondersteunen: Ruud van den Akker, Roef Ankersmit, Gijs van Elk, Gerard Faas, Eric Giesbers, Gert Koerselman, Theo de Kreek, Piet de Noord, Jaap Schuuring, Sam de Visser, Reinier Klein Woolthuis en Lisette Senger. Arno Dijkhof is de projectcoördinator en auteur van het boek.

Perron1x

Medewerking

Voor de totstandkoming van dit boek zijn veel personen, bedrijven en instanties dank verschuldigd. In de archieven kon met behulp van de medewerkers zowel informatie als foto’s worden gevonden. Uit diverse interviews kwamen mooie en interessante verhalen naar voren en werden achtergronden toegelicht. Verder leverden veel mensen tips, foto's, verhalen, ansichtkaarten of waren zeer geïnteresseerd en hielpen met andere zaken eromheen. Ook werden stationsgebouwen opengesteld dankzij Bert van Mourik en Susan de Heus van de NS voor een kijkje achter de schermen. 

Boek 2D mini   LOGO station vvv klein

Samenwerking

Voor de totstandkoming van het boek maar ook voor de feestelijke activiteiten in het najaar 2020 wordt onder andere nauw samengewerkt met Nederlandse Spoorwegen (NS), Deventer Marketing, Spoorweg Sport en Ontspanningsvereniging Deventer (SSDV), Stadsarchief Deventer (SAD) / Historisch Centrum Overijssel (HCO), Het Utrechts Archief (HUA), Nederlandse Vereniging van belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen (NVBS), Gemeente Deventer, KCC Informatie Management, IJZ en SO, Architectuurcentrum Rondeel Deventer, ProRail, Kunstenlab, Bibliotheek Deventer, Modelspoorclub Deventer (MSCD), Nederlandse Modelspoor Federatie (NFM), Speelgoedmuseum Deventer, Keolis, Openbaar vervoer Collectie nederland (OVCN) en Federatie Industrieel Erfgoed Nederland (FIEN).

 

Stoomloc1

 

 

 

Copyrights © Arno Dijkhof All Rights Reserved, developed and powered by KCCIM.NL/KCCWEB.NL.