reserveer hier

      

 

 

 

     

        

 

 

 

 

Nieuws

Jalousieluiken terug?

De SIED heeft het initiatief genomen om de jalousieluiken op de eerste verdieping van het stationsgebouw in ere te herstellen. Samen met de NS wordt er een plan uitgewerkt en eerst twee proefluiken gemaakt.

Deventer Station The Movie?

Ja, in samenwerking met Paul van Agten gaat de SIED een film maken over de geschiedenis van het station.

IJZ en SO met de Sjokobox

Deze lunchroom is de thuisbasis voor iedereen die nauw betrokken is bij het wel en wee van het station. Altijd een koffie en wat lekkers erbij of een ijsje of presentje.  IJZ en SO is gevestigd in de voormalige goederenloods van het station. Ook was hier tientallen jarenlang de rijwielstalling gevestigd. Het boek Station Deventer is ook bij IJZ en SO verkrijgbaar. Ook hebben ze een speciale Sjokobox.

IJZ en SO

100 jaar station maar ook 100 jaar stadion

Edgar Overmeen en Herman Starink van Stichting NIET TE KRAKEN schreven een prachtig nieuw boek: 100 jaar Vetkampstraat. Op 2 mei 2020 is het precies 100 jaar geleden dat het stadion aan de huidige Vetkampstraat in gebruik werd genomen. Voor stichting NIET TE KRAKEN hét moment om een ode te brengen aan het stadion dat door menig voetballiefhebber tot op de dag van vandaag wordt gezien als het mooiste, authentiekste en sfeervolste stadion van Nederland. Een ‘musthave’ voor iedere voetballiefhebber en Kowet-supporter in het bijzonder. Lees meer over dit boek op de site van NIET TE KRAKEN: klik hier. Zie ook het verhaal van Herman over een bijzonder treinkaartje, klik hier

Afvoer regenwater van perronoverkapping

Artikel TV-oost, klik hier

Levensgrote afbeelding in wachtkamer derde klasse

Op 6 maart 2020 is een levengrote afbeelding van het interieur van de wachtkamer eerste- en tweede klasse uit de jaren twintig aangebracht in de wachtkamer derde klasse. De foto is beschikbaar gesteld door Willy Hoogstraten.

Poster wachtkamer 3

Foto: 17 maart 2020 Arno Dijjkhof

Nieuwe stationsklok

Op 2 november 2017 werd een nieuwe stationsklok geplaatst boven de hoofdingang van het station. Deze retroklok is gebasseerd op de oorspronkelijke stationsklok uit 1920, die decennia geleden werd vervangen door een veel kleinere standaardklok.

Klok station

De klok boven de hoofdingang van het station.    Foto: Arno Dijkhof

 

Copyrights © Arno Dijkhof All Rights Reserved, developed and powered by KCCIM.NL/KCCWEB.NL.