Het boek kan al worden besteld! reserveer hier

      

     

         

         

         

Activiteiten

Het station Deventer werd op 1 maart 1920 in gebruik genomen, maar niet officieel en feestelijk geopend. De moeilijke periode na de Eerste Wereldoorlog liet dat niet toe. Daarom werd bedacht om op 25 april 2020 alsnog een officïele opening te organiseren met aansluitend feestelijke activiteiten in de periode 25 april t/m 9 mei. Voor de tweede keer in de geschiedenis van het station wordt de opening uitgesteld! Het programma wordt in verband met de corona-crisis verschoven naar begin september.

De SIED organiseert tijdens de viering van 100 jaar station Deventer het volgende:

FOTOTENTOONSTELLING STATION DEVENTER

Locatie: Lebuïnuskerk. Fotograaf Theo de Kreek heeft een collectie samengesteld die een beeld van het station geven in de afgelopen honderd jaar. Een deel ervan is momenteel te bewonderen op het perron, ze hangen voor de ramen van de voormalige stationsrestauratie.

 Tentoonstelling1x

INFOBALIE STATION DEVENTER CENTRAAL

Locatie: Lebuïnuskerk. Vrijwilligers van de SIED kunnen u nadere informatie geven over de geschiedenis van het station en over het boek Station Deventer. Het boek kan worden ingekeken en gekocht. Misschien ontmoet u ook auteur Arno Dijkhof.

Lebuinus

Lebuïnus

 

 

 

Copyrights © Arno Dijkhof All Rights Reserved, developed and powered by KCCIM.NL/KCCWEB.NL.